Egne brands

Vanilje

Vanilje er et krydderi der stammer fra en orkide plante (Planifolia. Pompona, Tahitentis) der tilhører Gøgeurt-familien.

Vanilje har været et kendt krydderi i mange århundreder. Den stammer oprindelig fra Mexico hvor Indianerstammerne Aztekerne og Mayaerne benyttede vanilje i deres madlavning. Vaniljen kom til Europa i 1500 tallet, men først i 1800 tallet fandt den sin anvendelse i det europæiske køkken.

Vaniljestængerne plukkes umodne og dyppes efter plukning i kogende vand for at fremme stoffet Vanallin. Herefter bliver stængerne lagt til tørring i solen, opbevaret i opvarmede kasser, og i løbet af en måned er stængerne frementerede sorte og dækket af vaniljekrystaller.

Tørrede svampe

Svampe var en afholdt spise allerede i stenalderen, og siden oldtiden har den indtaget en særlig plads på spisekortet. Fra Asien kendes beskrivelser af shitake dyrkning helt tilbage til 199. e Kr.

Tørrede svampe kendes for at have en bedre aromatisk smag sammenlignet med friske svampe, og det tager kun 30-40min at opbløde dem.

Svampe nydes stegte, i gryderetter, i suppe, i omelet eller i stuvning (saucer).

Inka Food’s tørrede svampe er håndplukkede fra bjergskråninger eller i skoven fra områder i Kina der præges af en stor og næsten uberørt natur.

Oliven olier

Oliven træet er stadig det ”første nationale medlem” af Grækenland, og historien fortæller at man har produceret oliven olie i Grækenland i mere end 4.000 år.

Ifølge myten, gave gudinden Athena to gaver til grækerne. Hun gav dem visdom og fordi visdom ikke alene kan holde en i live gav hun dem oliven træet.

I dag er Grækenland de tredie mest eksporterende land af oliven olier men kvaliteten anses for den bedste, og 70pct (mere end 300.000 tons) produceres årligt med den ønskede meget lave syre indhold og/eller som en ekstra jomfru olie. Mange produkter er mærket ”PDO” der garanterer at druen kun kommer fra det geografiske område.

Højvangen 15 | 3480 Fredensborg
Tel. +45 44 84 60 11 | Fax. +45 44 84 60 20 | e-mail: mail@inkafood.dk

Fødevarestyrelse